• HOME >>
 • VIENO MOTORS

  Vieno Motors toteuttaa anarkofloristisia esityksiä, jossa taiteilijat yhdistävät yleisön silmien edessä kukkia, kasveja ja muuta materiaalia (found objects) ja työskentelyn seuraaminen muodostaa kokemuksellisen ja hetkellisen spektaakkelin.

  Vieno Motorsia voisi luonnehtia vaihtuvajäseniseksi improvisaatiobändiksi, joskin musiikin sijaan se nostaa valokeilaan visuaalisesti työskentelevien taiteilijoiden käsialat. Materiaalina näille erilaisille äänille ovat kasvit, joita kukin taiteilija käsittelee omaan ammattitaustaansa liittyvin metodein. Esityksissä taiteilijat yhdistävät kasveja ennakkoluulottomasti ihmisiin ja esineisiin, mikä saa aikaan sekä havaintoja nykyhetkestä että futuristisia ehdotuksia. Vieno Motorsin viitekehystä on katumuoti ja urbaani viljelykulttuuri sekä luovat tavat muuntaa mennyt tulevaisuudeksi.

  Vieno Motors on osoittautunut notkeaksi työskentelypohjaksi, joka mahdollistaa yhteistyön eri alojen taiteilijoiden välillä. Kuvataitelija Ilona Valkosen rooli on ollut toimia priimusmoottorina, taustahahmona ja yhtenä esiintyvistä taiteilijoista, joskin konsepti on alusta asti muokkaantunut kollegiaalisessa vuorovaikutuksessa. 2014 alkaen erilaisia Vieno Motors -esityksiä on toteutettu jo yli 30:n taiteilijan voimin noin puolen sataa, myös ulkomailla: mm. Berliinissä, New Yorkissa ja Grazissa – ja määrä kasvaa edelleen.

  VIENO MOTORS –NETISSÄ:
  Ensimmäinen Vieno Motors nähtiin osana Yhdeksän elämän museo-näyttelyä 2014:


  Aino Vennan musiikkivideoiden MURDER ISLAND ja NATAS I MANTEIGA kukat:


  HOW TO PREPARE 1.0 (HAM Helsinki) ja 2.0 (ISCP, Brooklyn, NY):